SC 75 - 150
O statie de epurare a apei tip STAINLESS CLEANER serveste la epurare apelor reziduale din surse private (case sau grupuri de case de locuit, cabane, pensiuni, hoteluri, ateliere mici etc.) si aducerea acestora la parametrii care sa respecte normativele in vigoare ( NTPA 001). Epurarea are loc pe cale biologica în rezervoare din beton, pe baza reactorului biologic. Cu ajutorul peretilor despartitori sunt obtinute urmatoarele compartimente : bazinul de activare – nitrificare, bazinul de denitrificare si bazinul de sedimentare. Schema Tehnologica
Descrierea tehnologiei
Pre-epurarea mecanica a impuritatilor din apa uzata se realizeaza in gratarul pentru retinerea suspensiilor grosiere, amplasat sub conducta influenta, in zona de denitrificare. Din gratarul pentru retinerea impuritatilor aerat apa ajunge in zona de denitrificare, agitata de pompa tip air-lift, zona in care poluarea datorata nitratilor este eliminata. Denitrificarea este separata de prima zona de oxidare-nitrificare printr-un perete despartitor prevazut cu un orificiu. Apele ajung din zona de denitrificare in cele doua zone de oxidare-nitrificare aerate unde cu ajutorul biomasei in suspensie este eliminata poluarea pe baza de carbon (oxidare) iar compusii azotului sunt descompusi pana la nitrati (nitrificare). Aerarea se realizeaza cu o suflanta. Apa epurata cu biomasa in suspensie din zona de oxidare-nitrificare ajunge in decantorul secundar, de unde sedimentul este recirculat in zona de denitrificare iar apa limpezita este evacuata printr-un sistem de conducte in receptor.
Tipodimensiuni...click pentru detalii
Desen literal tipodimensiuni
Avantaje
Stainless Cleaner
:
statiile de epurare tip Stainless Cleaner sunt de origine ceheasca si sunt agrementate in Romania (agrement). Suntem unic importator in Romania al societatii Metal Management, nr.1 in Republica Ceha din punctul de vedere al epurarii apelor uzate menajere.
la evacuare apele epurate intrunesc conditiile de evacuare impuse de Normativul NTPA 001 privind limitele de incarcare cu poluanti a apelor uzate orasenesti in receptorii naturali. Daca nu exista receptori naturali in zona apele epurate pot fi fie infiltrate in sol, fie stocate si folosite in irigatii.
vidanjarea statiilor de epurare se realizeaza la perioade mari de timp (a prox. o data pe an ; se vidanjeaza 1/3-1/2 din volumul statiei de epurare).
intretinere minima
nu emana mirosuri neplacute chiar daca nu sunt etanse putand fi amplasate in apropierea locuintelor
durata mare de viata datorita materialelor folosite: echipamente din inox 1.4301
nu necesita biopreparate (consumabile)
montaj subteran, semi-ingropat sau suprateran
nu au medii fixe, materiale de filtrare (diferite tipuri de filtre) deci nu prezinta risc de blocare a fluxului tehnologic. 
|