Polietilena

Separatoare de grasimi din polietilena de inalta densitate

1.    Scopul separatoarelor de grasimi:

Grăsimile de natură vegetală sau animala conţinute de apele uzate, trebuiesc separate înainte de evacuarea în sistemul de canalizare (maxim 20 mg/l la intrarea in canalizare conform Normativului NTPA 002). Dacă acest lucru nu se realizaează, grăsimile se depun pe pereţii conductelor diminuând secţiunea de scurgere cea ce poate duce în timp la obturare totală. Pe termen lung acizii graşi agresivi atacă conductele sau parti ale sistemului de canalizare. Descompunerea rapidă a acizilor graşi se soldează cu degajare substanţială de mirosuri.
În conductele de canalizare cu nivel liber, prezenţa pe suprafaţa apei a grăsimilor împiedică dizolvarea oxigenului pe cale naturală.
Ţinănd cont de cele precizate conform standardelor în vigoare apele uzate încărcate cu uleiuri şi grăsimi vor fi trecute prin separatoare de grăsimi înainte de evacuarea în sistemul de canalizare.

2.    Descrierea tehnologiei

Separatoarele de grasimi si/sau amidon tip STO sunt facute din polietilena de inalta densitate si pot prelua debite de pana la 20 l/sec. Ele retin, pe langa grasimi, si substantele solide continute de apa provenita de la chiuvetele restaurantelor, fast-food-urilor, cantinelor, salilor de mese, etc. Grasimile vor fi retinute la partea superioara a lichidului din separator iar suspensiile vor sedimenta la baza separatorului. Este foarte importanta dimensionarea corecta a separatorului: daca este subdimensionat nu va putea face o separare corecta a grasimilor iar supradimensionarea implica ratiuni economice.

3.     Tabel tipo-dimensiuni:

4.    Avantajele separatoarelor de grasimi tip STO:

–    separatoarele de grasimi sunt certificate CE (link certificare)
–    la evacuare apele epurate intrunesc conditiile de evacuare impuse de Normativul NTPA 002 privind limitele de incarcare cu grasimi a apelor uzate evacuate in canalizarile orasenesti.
–    vidanjarea separatoarelor de grasimi se realizeaza la perioade mari de timp (aprox. o data pe an).
–    usor de montat si intretinut (se urmareste nivelul de grasimi acumulat)
–    proces gravitational; nu sunt un consumatoare de energie electrica
–    nu emana mirosuri neplacute chiar daca nu sunt etanse putand fi amplasate in apropierea locuintelor
–    durata mare de viata datorita materialelor folosite
–    montaj subteran (in spatii carosabile sau necarosabile) sau suprateran