SC 4-150

Principiu:

Statiile de epurare a apei tip STAINLESS CLEANER servesc la epurarea apelor uzate fecaloid-menajere provenite din surse private (case sau grupuri de case de locuit, cabane, pensiuni, hoteluri, ateliere mici, hale industriale, gradinite, scoli etc.) si aducerea acestora la parametrii care sa respecte normativele in vigoare (NTPA 001). Epurarea are loc pe cale biologica în rezervoare din otel inox, principiul de epurare fiind cel biologic cu biomasa in suspensie ce include pre-epurare mecanica, denitrificare frontala, oxidare-nitrificare si decantare secundara inclusa. Fiecare etapa de epurare este bine delimitata prin pereti despartitori.

Flux tehnologic (link)

Descrierea tehnologiei:

Pre-epurarea mecanica a impuritatilor din apa uzata se realizeaza in cosul pentru retinerea suspensiilor grosiere, amplasat sub conducta influenta in statia de epurare. Din cosul pentru retinerea impuritatilor aerat apa ajunge in zona de denitrificare, agitata de pompa tip air-lift (pentru statii de epurare mai mari decat SC 15), zona in care poluarea datorata nitratilor este eliminata. Denitrificarea este separata de zona de oxidare-nitrificare printr-un perete despartitor prevazut cu un orificiu. Apele ajung din zona de denitrificare in zona de oxidare-nitrificare aerata unde cu ajutorul biomasei in suspensie este eliminata poluarea pe baza de carbon (oxidare) iar compusii azotului sunt descompusi pana la nitrati (nitrificare). Aerarea se realizeaza cu una sau doua suflante, dupa caz. Apa epurata cu biomasa in suspensie  din zona de oxidare-nitrificare ajunge in decantorul secundar, de unde sedimentul este recirculat in zona de denitrificare iar apa limpezita este evacuata printr-un sistem de conducte in receptor.

Tabel dimensiuni statii de epurare:


Avantajele sistemului Stainless Cleaner:

–       fiecare etapa de epurare este bine delimitata fapt ce asigura eficienta maxima in fiecare treapta de epurare;

–       la evacuare apele epurate intrunesc conditiile de evacuare impuse de Normativul NTPA 001 privind limitele de incarcare cu poluanti a apelor uzate orasenesti in receptorii naturali. Daca nu exista receptori naturali in zona apele epurate pot fi fie infiltrate in sol, fie stocate si folosite in irigatii;

–       vidanjarea statiilor de epurare se realizeaza la perioade mari de timp (aprox. o data pe an); se vidanjeaza 1/3-1/2 din volumul statiei de epurare;

–       intretinere minima;

–       nu emana mirosuri neplacute chiar daca nu sunt etanse putand fi amplasate in apropierea locuintelor;

–       durata mare de viata datorita materialelor folosite: integral din inox 1.4301;

–       nu necesita biopreparate (consumabile);

–       nu contine echipamente electrice submersate;

–       acces facil in interiorul statiei de epurare;

–       montaj subteran sau suprateran (ideal pentru utilizare temporara pe santiere, putand fi usor mutate);

–       nu au medii fixe, materiale de filtrare (diferite tipuri de filtre) deci nu prezinta risc de blocare a fluxului tehnologic.

–       statiile de epurare tip Stainless Cleaner sunt de origine ceha, sunt agrementate in Romania (link agrement) si sunt certificate CE.